Борисов: Нулев шанс за правителство с втория мандат

Последен шанс ПП-ДБ да се откажат от своята арогантност даде лидерът на ГЕРБ

контакти

„Това е последен шанс ПП-ДБ да се откажат от своята арогантност. От срещите, които проведохме вчера, категорично е ясно, че с втория мандат правителство не може да има. Вероятността е нула. Илюзиите на ПП-ДБ се свеждат до това, че ще бъде един провален мандат. Добър ход е да продължим разговора с тях… Само това спасява България от пропастта, към която летим и ще влезем през юни“. Това, цитиран от БНР, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов преди срещата между представители на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в парламента.

По думите му мандат с 69 души не ти дава правото да говориш нито като победител, нито като успял.

„Аз не предлагам на никой нищо – не предлагам порции, не предлагам постове. Предлагам отговорно да помислим има ли шанс да съставим кабинет“, допълни Борисов.

Според него в настоящата политическа ситуация има три варианта за изход: избори и катастрофа за България, стабилно правителство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, или временно управление и избори след три месеца.

„Ще имаме лидерски срещи, когато всички премислим и узреем, тогава има смисъл да се проведат“, каза още Бойко Борисов.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук