Борисов категорично отхвърли коалиция само между ГЕРБ и ДПС след изборите

контакти

Бойко Борисов обяви категорично, че независимо от резултата след предсрочните парламентарни избори, коалиция само между ГЕРБ и ДПС за съставяне на правителство няма да има.

Да кажа на тези платени говорители, които говорят от името на ГЕРБ и ДПС, и 150 депутати да имаме ГЕРБ и ДПС правителство няма да има след изборите между само тези две партии, заяви пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ.

Борисов се обърна и към колегите си от ПП, предвид лошите неща, които говорели в последните дни за ГЕРБ, но след изборите са готови пак на разговори. Той ги посъветва да се запознаят с постановката „Език мой, враг мой“, защото ако продължат по същия начин, просто няма да си говорим.

Нека хората да решат, може да имаме 161 и тогава ще мислим отново, коментира същевременно председателят на ДПС Делян Пеевски.

Той допълни, че мнозинството до момента беше евроатлантическо, с участието на ПП-ДБ, но по думите му, те се опитват да забравят изминалите 9 месеца от управлението.

По отношение на консултациите за съставяне на служебно правителство лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че не се меси и не знае към този момент да са искани кадри от формацията му.

Това си е отговорност на определения за служебен премиер Димитър Главчев, добави Делян Пеевски и подчерта, че ако някой от ДПС бъде поканен, няма да приеме. Нека да видим хората на кой ще гласуват доверие, рано е да се говори, каза той.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук