БОРИСОВ ИСКА НАКАЗАНИЯ ЗА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ПОЛИЦАИ

Като недопустими определи полицейските протести Бойко Борисов, заявявайки, че всеки, който си позволява да прави незаконни протести, ще попадне под ударите на закона. След среща с премиера, главният секретар на МВР Георги Костов обяви, че служителите, участвали в блокирането на пътища, ще бъдат наказани.

Същевременно се изясни, че няма да се отнемат социални придобивки на униформените. Полицаите в системата ще имат право на 20 заплати обезщетение при напускане на МВР. Намалението за 10 заплати, предлагано от финансовия министър Владислав Горанов, ще важи само за новопостъпващите в системата служители.

Няма никого да преследвам лично, заяви, цитирана от vesti.bg, министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Тя допълни, че полицаите имат право да изразяват недоволството си, ако това става по законно установения начин.

Полицейските протести продължават втори ден на много места в страната, под различни форми, включително и на гранични пунктове. Служителите в МВР подготвят и масови протести в неделя. По едно стечение на обстоятелствата, тогава е Архангеловден – празникът на българската полиция.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. Бйче, недей иска де ! Нали ножа и хляба са в тебе – режи ! Мълчаливо режи, а ние публиката да чуваме охкания и стенания.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук