Борисов: Да опитаме да направим цялостно управление

контакти

Да опитаме да направим едно цялостно управление, заяви в края на изявлението си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на Национално съвещание на партията. На него бе представен проект за Споразумение за съвместно управление между коалиция ГЕРБ-СДС и коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“ до края на мандата на 49-ото Народно събрание.

С думите си Борисов даде да се разбере, че повече няма да толерира сглобки за определени месеци и фокусът вече ще бъде ясна коалиция, до края на управленския мандат. В шеговит тон, той определи подобна ситуация като брак между ГЕРБ и ПП-ДБ и като последен шанс за коалиционно споразумение.

Повече такива за 9 месеца, за 6 месеца, да видим, да се пробваме. Пробвахме 9 месеца. Или правим нещо истинско, както жените обичат да казват – брак, или повече не става така, защото провалът ще е наш. Всички ще ни питат – нали сте там, нали ги подкрепяте, защо ги подкрепяте, защо това се случи…, коментира Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ предложи съвещанието да му гласува доверие и да бъде изпратен договорен екип, който да изпрати проектните документи на колегите им от ПП-ДБ, както бе гласувано с единодушие. Te са два – цитираното Споразумение за съвместно управление, както и придружаващ го Механизъм за вземане на решения, които може да видите, като документи, на активните линкове.

Откритата част от Националното съвещание може да проследите във видеото:Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук