Борисов в Хасково: Стабилно управление е нужно!

Делян Добрев: В годините на управлението на ГЕРБ държавата просперираше

На парламента ни пише: „Съединението прави силата“, а по-разединени като общество отсега не сме били. Поддавайки се преди три години на „юмруците“ и омразата, която се насади между българите, нищо добро не последва. От средноевропейска държава, водеща на Балканите, в момента изглеждаме отвратително навсякъде. Затова преди около година направих сглобката, за да успокоя държавата и хората. Последните единадесет-дванадесет месеца бяха необходими, за да покажем на заблудените, че всъщност промяната е връщане назад, не е нищо прогресивно и ново, освен борба за власт и постове. Само че тази констатация, ако я бяхме направили преди година, огромна част от българите нямаше да повярват. Затова нека на изборите да постигнем добър резултат и да имаме възможност да направим необходимото стабилно управление, заяви в Хасково лидерът на партията Бойко Борисов и поиска подкрепа за ГЕРБ-СДС с №22 в бюлетините за парламентарните и европейски избори.

Борисов бе посрещнат от отбора на ГЕРБ-СДС в Хасково, воден от Делян Добрев. Той получи нееднократни аплодисменти от препълнената зала на театър „Иван Димов“, в която имаше и много правостоящи. Освен кандидатите за народни представители, в срещата участва кандидатът за евродепутат Ева Майдел. Сред публиката бе финансовият министър в първото правителство на ГЕРБ – Симеон Дянков, който бе поканен от Бойко Борисов на сцената. Срещата пък, като домакин, откри кметът на Хасково Станислав Дечев, който бе категоричен, че ГЕРБ-СДС ще бъде първа политическа сила в Хасково и страната.

В началото на изложението си водачът на листата за Хасково Делян Добрев подчерта, че през последните три години, откакто Промяната е част от властта, провалите са следвали един след друг. Като доказателство, посочи инфлацията, цитирайки графика на Института за пазарна икономика. Първият момент, в който инфлацията в България става по-висока от средната за ЕС, е през юни 2021 г. – първият месец на кабинета на Кирил Петков и Асен Василев… А инфлацията в първия месец на сегашния служебен кабинет пада веднага под средната за ЕС. Инфлацията започва и свършва с тях, констатира Добрев.

За разлика от тях ние не предлагаме мечти и илюзии. Прагматици сме, вие ни познавате. Няма необходимост да ви убеждаваме за кого да гласувате на 9 юни, защото в годините на нашето управление държавата се движеше напред, заяви Делян Добрев. В противовес той обясни, че преди три години стартира новият програмен период, за който Промяната усвои 4% от европейски средства, но е трябвало да са в пъти повече, както е било при управлението на ГЕРБ.

Ева Майдел обърна внимание, че почти не усвояваме средства по Плана за възстановяване и устойчивост. Тя подчерта, че трябва ясно да отстояваш позициите си, а не в България да говориш едно, в Брюксел – друго. В този ред на мисли отчете заслугата на Делян Добрев, че нееднократно е изобличавал несъответствията между думите и делата. Подкрепете ни, за да съставим стабилно управление, да имаме достатъчно представители в Народното събрание и Европейския парламент, за  да отстояваме важните национални приоритети. Имаме професионализма, опита и силите, заяви Ева Майдел в Хасково.

Бойко Борисов подчерта, че при управлението на ГЕРБ България имаше нулева миграция, стабилна финансова система, нисък външен дълг. По думите му, преди три годни е имало всички условия България да влезе в еврозоната, заедно с Хърватска. Според него, още можем да влезем в еврозоната сравнително скоро, както и страната ни да стане много по-сигурна, но това минава с вот за ГЕРБ-СДС, с №22 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук