Борисов: Всички разговори за политики минават през редовно правителство

контакти

Единственото, което трябва да излъчи това народно събрание, е редовно правителство, каквато и да е цената за партиите. Нови избори означава още от същото и риск за парламентарната демокрация и република. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в първото си официално изявление след парламентарните избори на 2 април.

Всички разговори за политики минават през редовно правителство. За политики ще говорим само с партиите, които решат да участват в редовно правителство. Обръщаме се към най-голямата, защото това би било най-стабилно, атлантическото, най-добре за хората. На изборите българите казаха – без ГЕРБ не може, но и без ПП и ДБ също не може. Личните ни чувства нямат никакво значение, коментира Борисов.

Преди това той уточни, че за преговори ще бъдат поканени всички парламентарно представени партии, както и че най-стабилно управление, което би успокоило и бизнеса, и народа, е коалиция между големите партии. Борисов посочи още, че без редовно правителство, бюджет в парламента няма да бъде подкрепен от ГЕРБ и по думите му, тези, които са счупили държавата, трябва да участват в решаването на проблема.

Моята цел е да се обединяваме в името на държавата. Нека загубят партиите ни, да спечели народът и държавата. На инат няма да се приеме нито бюджет, нито реформи, без правителство. Ясно да го знаете! И обратно – при правителство ще се приемат всички реформи, подчерта Бойко Борисов. Какво каза още лидерът на ГЕРБ – във видеото:Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук