Борислав Михайлов пак подаде оставка

контакти

Борислав Михайлов е подал оставка като президент на Българския футболен съюз (БФС), станало е ясно след Изпълкома на организацията.

За да сте спокойни всички, заявил е Михайлов за решението си. До него се стигна след протеста на 16 ноември по централните улици в София, когато българският национален отбор играеше европейска квалификация с Унгария.

Това е втора оставка, която Борислав Михайлов подава като шеф на БФС. Такава той хвърли и през 2019 г., след расистки прояви на мача България и Англия, загубен с 0:6. По-късно обаче той се върна на поста. Сега това не се очаква да стане, но не се изключва допълнително напрежение, тъй като се появиха информации, че Михайлов работи за свои заместници…

Начело на БФС временно застава Михаил Касабов, който бе начело и след оставката на Михайлов през 2019 след скандалния мач с Англия.

На 6 декември ще има ново събрание на Изпълкома, на което да бъдат приети покана за конгреса с определени на дата, дневен ред и т.н. Технологичното време за процедурите е около два месеца. Конгрес най-вероятно ще има около средата на март месец.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук