Борбата с войната по пътищата: Снабдяват повече автомобили с видеорегистратори

Снабдяваме и ще направим всичко възможно да снабдим все повече автомобили с видеорегистратори, заяви в сутрешния блок на БНТ министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. Той не уточни, вероятно имаше предвид патрулни полицейски коли, но допълни, че има предложения за законодателни изменения, за да се използват всички възможности да се осъществява ефективно контролът върху движението по пътищата, извън сега наличните. Подчерта още дебело, че ако не се включат всички държавни институции, този успех ще бъде само частичен.

Борбата с войната по пътищата беше обявена като приоритет, припознат и от министър-председателя. Тя не е отговорност само на МВР. Да, МВР ще даде интензитет на действията, особено след изборите, когато ще можем да освободим още малка част от капацитета си, но безопасността на движението по пътищата е комплексна тема и отговорност на много институции, заяви Иван Демерджиев.

Той обясни, че на заседание в началото на седмицата на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата са били обсъдени мерки. Вярвам, че всяка една отговорна институция ще се ангажира с тези мерки. Без маркировка, адекватно поставяне на пътни знаци, без грижа на стопаните на пътя, МВР не може само да предотврати всички произшествия. Само взаимната комплексна работа ще доведе до очакваните резултати, категоричен бе вътрешният министър.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук