БОЛНИЦАТА ИЗРИГНА ЗАРАДИ ЗАБАВЕНИ ЗАПЛАТИ

Протест организираха лекари и персонал от МБАЛ „Света Екатерина“ – Димитровград. Той бе свързан със системното закъснение на заплатите и тотална липса на медикаменти и консумативи.

Влизаме в положение с тежкото състояние на болницата, но трябва да има повече яснота, да няма закъснения на възнагражденията. Заплати имаме, но откакто д-р Матей Матеев пое управлението, получаваме заработеното със закъснение. Освен това, почват да липсват тотално лекарства и консумативи, без които не можем да работим. Поне два пъти ходих да обяснявам на управителя тези неща и той ме караше да пиша рапорти, коментира д-р Роман Ризов, завеждащ Детско отделение.

Трябва нещата да се променят, защото ще си хванем шапките и ще потеглим към чужбина. Тогава населението ще остане без здравно заведение. Хората трябва да разберат какво значи да нямат болница, коментираха недоволните. След това те бяха приети в кабинета на д-р Матеев, който чу мненията им.

protest-lekari-2Управителят обясни, че проблемите идват, на първо място – от използваемостта на леглата, което през летните месеци е ниско. От друга страна, има разплащане по дела, непредвидени задължения към НАП, в размер на 420 хил. лв. Освен това, по думите на д-р Матеев, предишният управител в лицето на д-р Здравко Наков, когато е давал заплати – не е плащал осигуровки в продължение на близо година.

Ние постоянно сме под угрозата за запор. Говорейки за лекарства и консумативи, там нещата са страшни. МБАЛ има почти 2 млн. лв. задължения към доставчици. Това положение съм го заварил, не съм го предизвикал. Започвам от тази основа, мислим различни варианти, коментира пред лекарите и персонала д-р Матеев. Следващата му стъпка, както сам каза, ще бъде изготвяне на докладна, която да се разгледа от Общинския съвет. Тя касае финансово-икономическото състояние и натрупаните проблеми.

office2 ban

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук