Бой, стрелба и преследване си спретнаха петима от две фамилии

Бой, стрелба и преследване си спретнаха петима, от две фамилии в Хасково. По случая е образувано досъдебно производство за хулиганство в районното управление, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Вчера по обяд пред управлението паркирали два автомобила с петима мъже, в явен конфликт. При слизане от колите, разпрата им прераснала в сбиване, което довело до незабавното им отвеждане, снемане на обяснения и установяване на самоличността им.

В хода на работата станало известно, че преди дни между две момчета на 18 и 17 години възникнало напрежение в местна дискотека.

Конфликтът продължил на следващия ден на улицата, където двамата влезли в ръкопашна схватка. Скандалът избухнал с пълна сила вчера, когато двамата, заедно с бащите си, се срещнали случайно пред Съдебна медицина, за да се освидетелстват.  На помощ в разпрата се включили и бащите им и братът на единия. 45-годишният родител на по-малкия извадил газов пистолет, с който в двора на МБАЛ – Хасково произвел изстрел във въздуха. Оръжието по-късно е иззето с протокол от полицаите.

При сбиването в болницата е счупено и странично стъкло на предната дясна врата на „Ленд Ровър-а“ на въпросния родител.

Последвало е преследване с колите и паркиране пред полицейското управление, където са отделени и отведени от полицейските служители.

Петимата са задържани до 24 часа, поясняват от пресслужбата на полицията.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук