Бойни учения започват на полигона „Корен“

Тактическо учение с бойни стрелби „Ответен удар – 2020“ ще се проведе от 29 септември до 1 октомври на Учебен полигон „Корен“. Темата му е „Отбрана на усилен механизиран батальон във втори ешелон на механизирана бригада”, съобщават от Министерството на отбраната /МО/. То стартира след международна тренировка във въздушното пространство на страната ни „Тракийска пепелянка – 2020“, която приключва днес.

В учението ще участват 780 военнослужещи и 190 специализирани машини от 31-ви механизиран батальон, батарея от 20-ти самоходен артилерийски дивизион и зенитна батарея от състава на 2-ра механизирана бригада – Стара Загора, танкова рота от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен, както и сили и средства на Военновъздушните сили.

Планиращ учението е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, а провеждащ учението е командирът на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Стоян Шопов.

Подготовката за тактическото учение с бойни стрелби „Ответен удар – 2020” ще се извърши по време на полево лагерно обучение в периода 23 – 28 септември и включва ротни тактически учения.

Същевременно, на полигона се провежда полева подготовка, в която участват специалистите по ядрена, химическа, биологическа защита и екология (ЯХБЗ и Е) от 38-ми батальон в Мусачево и от 59-ти батальон в Горна Оряховица, съобщават още от МО. Целта е военнослужещите да усъвършенстват практическите си навици и действия при възникване на ядрена, химическа и биологическа обстановка в резултат на използване на оръжие за масово унищожение, при аварии и терористични актове.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук