БОЙКО СКАСТРИ КРИБ: НЕ ДАВАЙТЕ АКЪЛ ОТ ТАЙЛАНД

[quote]ГОРИВАТА ПАДНАХА, ЗАЩО НЕ НАМАЛЯВАТ ЦЕНИТЕ, ПИТА ПРЕМИЕРЪТ[/quote]

Министър-председателят Бойко Борисов скастри Конфедерацията на индустриалците и индустриалците в България /КРИБ/ и председателя му. Бих препоръчал от Тайланд да не ми дават съвети, защото там се отделят малко от реалността, коментира премиерът, визирайки, очевидно, почивката на Кирил Домусчиев.

Думите му бяха провокирани от отворено писмо на КРИБ, свързано с „поредното показно убийство на предприемач“. От КРИБ поискаха разкриване и задържане на извършителя. Ако това не се случи, министърът на вътрешните работи да подаде оставка. Писмото е адресирано до вътрешния министър, министър-председателя и главния прокурор.

Ето какво написа по този повод на Фейсбук страницата си Бойко Борисов. И още повече казва във видеото там:

И вчера, и днес имах разговори с главния прокурор, заместник главния прокурор и службите по развитието на разследването на убийствата от последните дни. Напредват доста и смея да ви уверя, че скоро ще има резултати. Министър Бъчварова не разкрива убийства. Има професионално ръководство, което го прави, и хиляди служители, на които това им е професия. Г-жа Бъчварова имаше отдавна планирано и неколкократно отлагано посещение в Китай, което аз съм ѝ разписал да отиде, защото работим по много неща и с азиатската държава. Трябва да кажа, че по всички убийства през последните години има събрани данни кой, кога и как ги е извършвал. Но когато се сглобяват за пред съда тези доказателства, много трудно издържат там. Аз съм убеден, че ще бъдат разкрити, както тези, които направиха „Килърите”, „Наглите” и всички останали. Тези дни ме разтревожиха и случаите с битите пенсионери в няколко пловдивски и пазарджишки села. Надявам се, в рамките най-късно до утре по обяд да имат задържани и обвинени. Казал съм и да се изпратят жандармерия и патрули в кв. „Овча купел”, за да се осигури спокойствието на хората.

Бих препоръчал от Тайланд да не ми дават съвети, защото там се отделят малко от реалността. Този бизнес трябваше да каже, когато месеци наред сваляме благодарение на нашата работа ръста на сивата икономика и близо 3 млрд. лв. повече отиват за помощ на родното производство. Бизнесът плашеше преди време, че ако се вдигне цената на горивата, щели да се вдигнат цените на стоките, а сега когато паднаха, защо не свалят цените. Ще очаквам да ми дадат обяснение. Надявам се, колегите от КРИБ да бъдат по-умерени в оценките и исканията си, защото по тази логика с убийства могат да свалят всяко правителство, всеки министър и те дават огромен шанс на криминалния контингент да клати държавата, когато си поиска. Искам да попитам г-н Домусчиев така ли мислеше, когато идваше да му помагаме за неговото хоби – футбола. Искам да питам във Франция след такива убийства, след такива терористични актове, излезе ли бизнесът да поиска оставката на министъра или премиера им, или излязоха всички хванати за ръце да се подкрепят, риторично пита премиерът.

tivibearings ban

olea-625-50 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук