Премиерът рече: 52 млн. лева на пенсионерите за Коледа

Отпускаме близо 52 млн. лв. за коледни добавки към пенсиите. Това каза премиерът Бойко Борисов в началото на правителственото заседание, цитиран от БНТ. 1 269 000 пенсионери ще получат добавки към пенсиите.

Средствата, които отпуска кабинетът, са 51 624 000 лв. „Заради статистиката и данните – това, което с коалиционните партньори обещахме в рамките на третия ни мандат на управление, съвместно с Патриотите с днешната точка стават 200 900 000 лв. допълни средства върху пенсиите“, коментира Борисов.

Премиерът допълни, че парите са събрани от приходните агенции от контрабанда. „А за кабинетите, които съм управлявал сега са 460 млн. допълнително за Коледа и Великден“, уточни Борисов.

Същевременно, от ГЕРБ информираха, че допълнителната сума към пенсията е в размер на 40 лв. и ще се изплаща на пенсионери, на които пенсията или сборът от пенсиите заедно с добавките и компенсациите към тях за месец декември 2018 г., е в размер до 348 лв., включително, т.е. до размера на линията на бедност за 2019 г.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук