Бойко Борисов пред журналисти: Интересно и неочаквано е това, което се случва

Изненада у премиера предизвиква изявлението на президента

Интересно и неочаквано е това, което се случва, заяви пред журналисти в Министерския съвет премиерът Байко Борисов по повод изявлението, от по-преди, на президента Румен Радев, че налага частично вето на Закона за извънредното положение. Борисов припомни, че с президента са правени 2 срещи – една по негова инициатива и една по инициатива на държавния глава. Чули се и към 10 часа днес. Румен Радев се обадил да каже двата мотива за частичното вето, но „забравил“ услужливо да каже, че те са по предложенията на БСП – за спекулата и за думичките „невярна информация“.

Търсим и чуваме всяко мнение, свързано с епидемията от коронавирус, каза премиерът. – Затова направихме Съвет от специалисти и утре ще го обявим. Говорихме в Президентството и всички са съгласни, че мерките на правителството са най-добри в Европа. Те са в името на всички българи и ние с колегите носим цялата отговорност, увери той.

Борисов заяви още, че при гласуването в Народното събрание няма да се прегласува текстът за спекулата. Ако има по-добър ще го гласуваме, ако няма – по-добре без него, каза той.

За премиера първата задача е  да се защити здравето на хората и да се опазят пенсионерите. Припомни времето, когато пенсиите са били по 3 долара и критикува текст от изявлението на президента, където се говори са спасителни пакети, приети от много държави, но не и от България.

Да похарчим още първата седмица парите от Резерва – няма да стане, категоричен бе Бойко Борисов.

В изявлението си премиерът отхвърли също казаното от Радев по отношение на ненавременните мерки, обясни защо не приема твърдението, че блокадата поражда повече проблеми, отколкото решава, заяви, че армията би се използвала само в помощ на МВР в тежката ситуация.

След изявлението Бойко Борисов отговаря на журналистически въпроси, а след него говориха и присъстващите на брифинга министри.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук