Васил Божков с коментар в деня за борба с корупцията

контакти

Коментар, че никой не смее да спомене и отбележи деня за борба с корупцията, публикува на фейсбук страницата си Васил Божков.

Днес е международният ден за борба с корупцията… НиКОЙ от българските политици не посмя да го спомене. Управляващите България могат да се поздравят единствено, ако има празник на корупцията…., написа Божков.

Международният ден за борба с корупцията се отбелязва всяка година на 9 декември, от 2004 г. до днес. Провъзгласен от Общото събрание на ООН с резолюция от 21 ноември 2003 г. В този ден през 2003 г. в Мексико е открита подписка за Конвенция на ООН срещу корупцията. Целта е задълбочаване на разбирането за проблемите със злоупотребите за лично облагодетелстване. В резолюцията обаче няма обичайните при такива случаи призиви за отбелязване и провеждането на специални събития.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук