БОДРОВСКИ ДЪБ НАПИРА ДА Е ЕВРОПЕЙСКО ДЪРВО НА ГОДИНАТА

Да стане стар дъб от Бодрово Европейско дърво на годината, се борят хора от димитровградското село. Тенчовият дъб, както е известен, е сред 10-те финалиста в кампанията „Дърво с корен 2016″, избрани от жури, след пресяване на 28 номинации. Паралелно върви и допълнителна категория, „Вековните дървета говорят 2016”, за над 100-годишни такива.

auto-bannerГласуването започна на 15 септември и продължава до 14 октомври 2016 г., включително. Победителят в „Дърво с корен 2016“ ще представи  България в международния конкурс „Европейско дърво на годината 2017“, става ясно от Фейсбук страницата на кампанията. Първенецът ще бъде прегледан от специалисти, които ще набележат мерки за подобряване на състоянието му.

Тенчовият дъб в Бодрово е на 735 години, номиниран от Паско Запрянов. На шега или наистина, жители на селото имаха намерение да издигнат дъба за кандидат-кмет. Сформираха и Инициативен комитет, председател на когото беше именно Запрянов.

Повече за Тенчовия дъб и как може да гласувате за него или друга номинация, вижте тук.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук