Бодрово – сред първенците за съмнителни адресни регистрации, в списъка още 5 димитровградски села

контакти

Димитровградското село Бодрово е сред първенците за съмнителни адресни регистрации. Това става ясно от доклад на ГРАО, който установи необичайно голям брой регистрации по настоящ адрес и искания за гласуване по настоящ адрес в малки населени места.

В Бодрово, при население от 281 пълнолетни жители, новорегистрираните по настоящ адрес са 112, а исканията за гласуване по настоящ адрес – 132… То е на второ място в списъка. На първо е карнобатското село Сигмен.

Според информация в социалната мрежа, полиция проверява съмнения за документални нарушения, като се посочва, че един от собствениците не е давал съгласие за регистриране на допълнителни хора…

В списъка фигурират още пет димитровградски села – Сталево (60-то място в списъка), Върбица (147-о), Крум (161-во), Долно Белево (215-о) и Каснаково (223-то).

В рамките на процеса по подготовка на избирателните списъци е констатирано, че в общо 343 населени места, в които се избира кмет на кметство, има необичаен ръст на регистрациите по настоящ адрес и съответно на заявленията за гласуване по настоящ адрес.

Пълният списък, предоставен от МРРБ, с населените места, които са идентифицирани в доклада и данните, свързани с тях, може да видите в документаТУК.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков сезира министър-председателя акад. Николай Денков за необичайно големия брой регистрации по настоящ адрес и искания за гласуване по настоящ адрес в малки населени места преди местните избори, насрочени за 29 октомври 2023 г., съобщават от ведомството.

В писмо до акад. Денков, регионалният министър информира, че няма правомощия по Закона за гражданската регистрация да извърши проверка по обстоятелствата – такава може да инициират областните управители по подаден сигнал.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук