БОГАТА ХОРЕОГРАФИЯ, ТАНЦИ И МУЗИКА ЗА 10 ГОДИНИ „ЗВЕЗДИЦА“

контакти

С богата хореография читалище „Звездица“ – Димитровград, отбеляза 10 годишен юбилей. Самодейците сътвориха пищен музикално-танцов фолклорен спектакъл в спортна зала „Младост“. Българските народни танци и хора взеха връх. В празника се включи детски ансамбъл от турския град Кешан, който създаде неповторим колорит с изпълненията си. На тях се радваше препълнената зала, последвани с бурни аплодисменти от страна на публиката. Много поздравления и дарове получи „Звездица“ за юбилея. Такива имаше и за състава от Кешан. Танцьорите и музикантите се погрижиха за невероятното настроение. Част от програмата бе отбелязване на годишнината от рождението на големия български хореограф Димитър Дойчинов. Той е автор на над 300 танцови произведения върху основата на етнографски материал от всички области на България. Много от тях – класики в жанра. Работил с професионалните ансамбли в Пловдив, Пазарджик, Смолян, Ямбол, Добрич, с ансамбъл “Филип Кутев” – София, “Пирин” – Благоевград и с редица самодейни състави из цялата страна. Голяма част от репертоара на „Звездица“ е по негови произведения.

Гостите от Турция пристигнаха ден преди спектакъла. Заедно с колегите си от Димитровград трябваше да имат концерт на площада пред общината. Дъждът обаче ги накара да започнат двудневните тържества в залата на читалището. 

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук