БЛИЗО 3000 КВ. М АСФАЛТ ОТНЕСЕ ВОДНАТА СТИХИЯ В КВАРТАЛИ НА ДИМИТРОВГРАД

контакти

2810 кв. м асфалт отнесе водната стихия в димитровградските квартали „Черноконево“ и „Вулкан“. Това става ясно от справката на комисията, свикана да установи щетите от наводнението, сполетяло Димитровград на 9 юли. В кв. „Черноконево“ четири улици са пострадали – „Черни връх“ /210 кв. м/, „Граничар“ /320 кв. м/, „Яне Сандански“ /430 кв. м/, „Бачо Киро“ /290 кв. м/. В кв. „Вулкан“ платното към „Симат“ /150 кв. м/, улиците „Възраждане“ /80 кв. м/, „Черно море“ – 1330 кв. м/. За кв. „Мариино“ не се съобщава за отнесена от придошлата вода настилка по пътните участъци.

Равносметката показва, че в кв. „Черноконево“ на две места по ул. „Меричлерска“ има паднали огради, с обща дължина близо 40 м. Собственик констатира 7о бр. удавени в пороя птици. 520 дка с продукция са унищожени. Стотици хумусни почви от земеделски земи са отнесени, отчита комисията. В кв. „Вулкан“ се констатира изровено крило с фундамента в близост до изворна чешма. Унищожената земеделска продукция е 180 дка и също стотици декари хумус. В кв. „Мариино“ наводнени са 61 къщи, като общият им брой е 201. Останалите 140 се намират в „Черноконево“.

От общината заявиха намерение да потърсят помощ от Междуведомствената комисия към Министерския съвет за справяне с щетите. От държавата ще се търсят средства за възстановяване на асфалтовата настилка. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук