Близнаци проплакаха в Димитровград. Родиха се и повече деца за годината в отделението

контакти

Близнаци са последните, засега, появили се на бял свят бебета в Родилното отделение на МБАЛ „Света Екатерина“ в Димитровград.

Те са момиченце и момченце, а родителите са от Димитровград. Родиха се в 23:30 часа снощи. Недоносени са, в седмия месец, но раждането мина нормално. Приведени са в неонатологията в Хасково, както се прави в такива случаи. Децата са с тегло по килограм и всичко с тях е наред, съобщи д-р Нина Четалова, завеждаща Акушеро-гинекологичното отделение в димитровградската болница. Тя уточни същевременно, че на 26 декември се е родило дете, а на 27 декември – още три.

Повече новородени проплакаха в Родилното отделение на Димитровград през тази година, спрямо предходната, допълни д-р Четалова. По думите й, през 2019 г. те са били 127, като писахме, че са 132, но това не е толкова съществено. По-важно е, че сега са повече. Към момента са 133 и могат да се увеличат още. В Акушеро-гинекологичното отделение се очакват предстоящи раждания в края на декември или в началото на януари. Същевременно, 6 са двойките близнаци за тази година. Иначе, на по-късен етап ще стане ясно колко са новородените за миналата година, записани като жители на Димитровград, родени на други места.

Годината, в условия на пандемия, мина много спокойно. Имаше една жена, с положителен тест за ковид. Тя бе изпратена да роди в Хасково, защото при нас няма обособено място за такива родилки, коментира още д-р Нина Четалова.

Снимката е илюстративнаПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук