Близки на пациент в тежко състояние нападнаха екип на Спешна помощ в Хасково

контакти

Екип на Спешна помощ в Хасково е станал обект на агресия от страна на роднини на пациент, за когото е повикана линейка. Става дума за 62-годишен, преживял инфаркт.

Според директора на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) д-р Петя Димитрова, повикването е около 6:30 часа тази сутрин на адрес на ул. „Дунав“ в областния град. Екипът е бил от лекар, медицинска сестра и шофьор. Когато медиците пристигнали, пациентът е бил в тежко състояние.

Близките на човека сметнали, че линейката се забавила, както и че не се прави необходимото. Това ги провокирало да нападнат спешния екип.

Не може да се говори за забавяне, защото екипът е тръгнал веднага след повикването. Освен това състоянието на пациента е описано, а реанимацията му е започнала още по време на транспортирането му, посочват от ЦСМП. Въпреки това, той е починал. По случая е започнала проверка.

Д-р Димитрова допълва, че от дълго време не е имало такава агресия към спешен екип в региона. При други случаи в последните години се е стигало само до вербални нападки.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук