Благотворителен турнир по минифутбол за малкия Йони в Димитровград

контакти

Благотворителен турнир на Лигата по минифутбол на Димитровград ще се проведе на 2 декември (събота) от 11:30 часа на изкуственото игрище по футбол на стадион „Раковски“ в Димитровград. Той е в помощ на малкия Йовчо Господинов, който има нужда от средства за лечение.

В добрата кауза, провеждана за осма поредна година, ще се включат 16 отбора, които ще определят  победителя в HELP CUP 8. Турнирът ще бъде в рамките на един ден и организаторите приканват своите фенове също да помогнат за благородната кауза.

От самото си раждане бебе Йони е с диагноза Q87.8, вродени аномалии, некласифицирани другаде и има вроден хиперинсулинизъм. До своята 3-месечна възраст Йони е лекуван в Интензивното отделение на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив, а след това в отделението по Ендокринология.

Заболяването на детето не е вписано в регистъра на заболяванията в България и затова Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) не покрива разходите по неговото лечение. Такова лечение в България няма.

Семейството се нуждае от средства за лечение на детето в Турция, където изследванията и лечението възлизат на около 150 000 лв., които са непосилни за родителите на малкия Йони.

Борбата на детето за живот е всекидневна.

Всеки, който желае, може да подкрепи каузата на Лигата по минифутбол или на място, или на дарителската банковата сметка в лева за лечението на детето:

Йовчо Живков Господинов

Банка ДСК

IBAN BG03STSA93000030168588

BIC STSABGSF

 

Още за кампанията – тук.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук