Благотворителен базар набира средства за кабинет по репродуктивна медицина

Благотворителен коледен базар бе открит днес във фоайето на Областна администрация – Хасково. Той се провежда по традиция в навечерието на най-светлия християнския празник – Рождество Христово.

Базарът ще бъде на разположение на желаещите да купят от изделията на талантливите деца в рамките на два дни. Събраните средства ще бъдат предназначени за създаването на кабинет по репродуктивна медицина в областния град, по проект „Събуждане“ на фондация „Искам бебе“.

Със  средствата ще дарим лъч надежда на десетки семейства от региона за рожба, каза областният управител инж. Минко Ангелов при откриването. Той изрази благодарност към всички участници в благородната кауза и пожела весели празници.

Създаването на кабинет по репродуктивна медицина ще улесни десетки семейства от региона, мечтаещи за дете. Те ще получат лесен и бърз достъп до специалисти и ще си спестят дълги пътувания до по-големите градове в страната, както и финансов ресурс.

Това ще бъде единственият кабинет по репродуктивна медицина в региона. Той ще бъде оборудван като обикновен гинекологичен кабинет, където хиляди двойки ще могат да получат навременна подкрепа и насоки, сподели заместник-областният управител Виолета Желева. Тя изрази надежда за успешната реализация на начинанието, тъй като през последните години много млади семейства имат репродуктивни проблеми.

Официалната част включи връчване на благодарствени писма на всички участници. Те са от 25 учебни заведения и детски градини от региона.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук