Блага вест за Дева Мария днес. За кой ли ще е утре?

Благовещение честват християните на 25 март. Смята се, че на този ден Дева Мария получава Благата вест от Архангел Гавриил, че ще роди по плът очаквания спасител на човечеството – Сина Божий, Исус Христос.

Днешната празнична събота е определена за ден за размисъл. Размишляват имащите право на вот, за кой да гласуват утре, ако решат. Кой ще чуе блага вест в неделя, умуват и кандидатите за депутати. До последно няма да е ясно кой е победител, кой хваща влака за Парламента и кой ще чака следващите избори, предсрочни или редовни.

На този ден всеки гледа да излезе от къщи сит и с пари в джоба, та ако го закука кукувицата, така да бъде през цялата година.

Спазващите Великия пост знаят, че на Благовещение е позволено да се консумира риба, поради голямата празничност. Традиционно се приготвя и „нещо зелено“, заради началото на пролетта. Именници са Блага, Благо, Благовест, Благовеста, Благой, Благойна, Вангелия, Ева, Евангелина и др. Честит да а празникът на тях и на всички християни!

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук