БИСЕР: ПОЛИТИКА НЕ СЕ ПРАВИ С ПРАЗНИ ОБЕЩАНИЯ, А С ДЕЙСТВИЯ. ГЕРБ ГО ДОКАЗА

контакти

Политика не се прави с празни обещания, а с действия, ГЕРБ го доказа, казаха жители на харманлийското село Бисер, при срещата им с кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ Делян Добрев, Иван Димитров, Ангел Кунчев и Христо Братанов.

„В листата на ГЕРБ Хасково всички са местни, няма парашутисти. По-голямата част са млади, интелигентни, доказали се хора, с кариера, такива, които няма да чакат чрез партията да се уреждат. Това е едно от нещата, заради които приех да бъда кандидат за депутат, дори и на практически неизбираемото място 12“, каза доктор Кунчев и припомни, че точно ГЕРБ даде един милион лева от партийната си субсидия, за да възстанови разрушените от наводнение къщи на село Бисер.Dobrev-Kunchev-2

„ГЕРБ е единствената партия, която помогна на хората в беда“, припомниха жителите на Бисер. Те отбелязаха, че кандидат депутати са чистили калта от наводнените домове в Странско, без разлика кой какъв е. „Важно е да се помага на хората и то когато имат най-много нужда от това“, подчертаха бисерчани.

Между 150 и 200 души от Стара Загора, Пловдив, Кърджали, Велико Търново и София чистиха в продължение на три дни калта от къщите на хората в  село Странско, възстановихме удавените животни и повредените от водата електроуреди. Ако някой мисли, че това е популизъм, може да  отиде лично в засегнатото от наводнението село и да се опита да помогне, заяви Делян Добрев.. Водачът на листата на ГЕРБ в Хасково допълни, че е необходима висока избирателна активност, за да може да се омаловажи влиянието на купения и корпоративния вот. “Сега повече от всякога имаме нужда от стабилно правителство, което да има доверието на Европа“, каза Добрев.

Бисерчани гарантираха безрезервната си подкрепа към един бъдещ управленски мандат на ГЕРБ и поискаха новото правителство на Бойко Борисов да продължи започнатото и да съдейства за намирането на виновника за потопа. Освен това обърнаха внимание и на факта, че отново е налице безхаберие, защото преди дни селото отново е изпаднало в паника,  а част от хората, евакуирани след опасност, от преливане на реката и  заливане на къщите им заради рушащите се защитни диги.

32 чисто нови къщи бяха построени в пострадалото от наводнение село Бисер, десетки бяха ремонтирани. Освен че отпусна един милион лева за село Бисер, отделни организации на партията от различни общини бяха изпратили доброволци, които ремонтираха безвъзмездно наводнените къщи. По време на правителството на ГЕРБ бе стартиран проект за над 5 милиона лева за изграждане на канализация и пречиствателна станция на селото. Ремонтирана бе и църквата.

Vladimir-MitrushevМеждувременно, в Димитровград се проведе среща със земеделски производители, на която присъства третият в листата на ГЕРБ за Хасково – Владимир Митрушев. „Предстоящите избори са важни, защото нещата в който и сектор да вземете – никак не са добри. България трябва, преди всичко, да има стабилно управление. Тогава Европа ще върне доверието към нас. В предишното управление премиерът Орешарски беше посрещнат в Черна гора, Македония и Виетнам. Аз специално не съм го видял в Германия, Франция, САЩ, Русия…Когато имаме управление, на което народът му е гласувал доверие, тогава ще имаме силата да направим необходимите реформи, коментира Владимир Митрушев. Той допълни, че българското общество не е дорасло да прави широки коалиции, защото в случая става дума за отговорността при вземането на управленски решения.

Срещата в Димитровград води аграрният експерт Дора Ангелова. Тя информира земеделските производители  за предстоящото в сектора и какво трябва да се знае за следващия програмен период.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук