Бил Гейтс захапа Фейсбук за коронавируса

контакти

Основателят на „Майкрософт“ Бил Гейтс обвини Facebook и други социални медии за бързото разпространение на епидемията от коронавирус в САЩ. Причината според него е дезинформация, пише изданието Daily Sabah, цитирано от vesti.bg.

„Какво новаторство видяхме? За съжаление дигиталните устройства и платформи вероятно са допринесли за разпространението на това, което считам за луди идеи“, коментира Гейтс в уебсайт за информационни иновации, базиран в САЩ.

Той добавя, че социалните мрежи биха могли да бъдат по-полезни за справяне с различни кризи, ако осигуряваха споделянето на повече точни и достоверни новини.

Според Гейтс дезинформацията е убедила по-голямата част от населението, че някои мерки срещу COVID-19, включително носенето на маски и социалното дистанциране, не са необходими.

От началото на епидемията от коронавирус много платформи разпространяват различни теории на конспирацията, свързани със заболяването.

Например от началото на епидемията се твърди, че новите кули за безжична комуникационна технология (5G) от пето поколение ще допринесат за пандемията, тъй като 5G отслабва имунната система на хората.

Бил Гейтс също бе обвинен, че стои зад коронавирус епидемията заради реч от 2015 г., в която твърди, че светът ще бъде засегнат от коронавирус. Теоретиците на конспирацията твърдят, че той ще използва COVID-19 като оправдание, за да стартира широко глобално цифрово проследяване на хора.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук