„БИЛЛА“ НЕ КАЗВА КАКВО ЩЕ ПРАВИ С БИВШИЯ СИ МАГАЗИН

Билла
контакти

Билла“ не казва какво предвижда за бившия си магазин в Димитровград. Към този момент подобна информация не можем да предоставим, отговори на запитване Полина Здравкова, маркетингов координатор в българското представителство на компанията.

Така че, бъдещето на модерната постройка в центъра остава неясно, още повече,  и от „Карфур“ отрекоха слуховете за водени преговори. „Билла – България“ затвори магазина си в Димитровград от началото на тази година. Проверка в общината показа, че земята и постройката принадлежи на компанията. Ако реши, тя може да ги продаде или да ги отдаде под наем. Евентуалният приемник веднага би могъл да започне дейност, ако не промени предназначението. В противен случай трябва да се произнесе експертен съвет, коментира Теодора Стоянова, директор „Общинска собственост, стопанска дейност, сигурност и отбранително-мобилизационна подготовка“.

ИСТОРИЯТА

Преди появата на „Билла“, както димитровградчани помнят, на мястото се намираше пазар за промишлени стоки. Преценката обаче е той да се измести близо до Зеленчуковия, а теренът да се обяви за продажба. Конкурсът е обявен на 21 юли 2006 година с визирано предназначение „Търговски обект за комплексно обществено обслужване – едноетажен супермаркет за продажба на едро и дребно“.   От шестте кандидата –   „Маркет България“, „Комерсия България“, „Глориент инвестмънт БГ“, „Неохим“ АД, „Еврофин“, печели „Билла“ на 23 ноември същата година.

Според условията, тя трябва да изгради обекта за не повече от 145 дни.  За имота компанията дава 1 017 500 лв. и се задължава да направи инвестиции в размер на 7 812 512 лв. Други ангажименти към общината са наличие на стока за не по-малко от 3 800 000 лв. Също така – облагородяване на района и безвъзмездно изграждане на детска площадка в съседство, което и стана.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук