БИЛЕТИ ЗА ВЛАК С SMS И ПО ИНТЕРНЕТ

Влак
контакти

[dropcap]О[/dropcap]т началото на декември ще можем да купуваме билетите за влак и чрез SMS. Цената остава непроменена. Допълнително обаче ще се плаща на мобилен оператор за пренос на съобщението. Практиката трябва да навлезе от 8 декември. От следващата година БДЖ ще предлага билети и в интернет, информират от там. Уточнението е, че продажбата по СМС пилотно ще стартира само по една линия София-Мездра и след това, ако се окаже успешен проектът, ще се реализира в цялата страна. Говорим само за пътнически и крайградски влакове, които са най-проблемни в снабдяване на билети с нашите пътници, подчертават от жп превозвача.

Билетът за влак няма да повиши цената си. Тя ще се натовари единствено от таксата за краткото текстово съобщение към мобилния оператор. Ако клиентът обаче има безплатни SMS-си в тарифния си план и тази надценка отпада.

Какво трябва да знаят клиентите, които купуват билет чрез SMS: Те ще трябва да впишат инициалите на първоначалната и крайна гара с едно средно тире между тях. На всички гари ще има информационни табели с първоначалните знаци на гарите. Това е достатъчно условие за подаване на билет, като системата връща съобщение за най-близкия влак до 25 минути, който е по разписание по тази дестинация, и дава опция за закупуване на билет. Ако сте съгласни, натискате „едно“, с което купувате билет.

Веднага след това на мобилния телефон идва отговор, съдържащ уникален код. Той ще бъде проверяван от кондукторите чрез специално устройство. По този начин ще се избегнат измамите.

ИЗТОЧНИК: MONEY.BGПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук