Бизнес планът на ВиК – Хасково на трупчета, засега

Общо събрание на Асоциация по ВиК, една от точките в което бе предложение за съгласуване на коригиран бизнес план на ВиК – Хасково за периода 2022 – 2026 г., се е провело на закрито заседание в Областна администрация – Хасково днес.

Поради липсата на необходимото мнозинство, не се прие решение за съгласуване на плана. Същевременно, представители на  Общини и Общински съвети изтъкнаха като основен проблем липсата на съгласуваност между тях и фирмата изпълнител на регионалните прединвестиционните проучвания (РПИП), съобщават от Областна администрация.

Отсъстваха представители на общините Ивайловград, Маджарово, Минерални бани, Стамболово и Харманли.

Държавата и Община Симеоновград гласуваха „За“ съгласуването на бизнес плана, което съставлява 37,31%. Останалите представители на Общини и Общински съвети гласуваха „Против“, което е 50,84%.

Кворумът бе 88,15%. Решение  се взема с  ¾ от гласовете на присъстващите, което в проценти е 66,11, обясни финансовият експерт Димитрина Добрева.

Областният управител на област Хасково инж. Минко Ангелов и заместник-областният управител Мартин Узунов ще организират среща в спешен порядък с фирмата, за да се дискутират РПИП-овете преди техния заключителен етап, станало е ясно на събранието.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук