БИЗНЕСЪТ НА ТЕКИРДАГ И ИПСАЛА – НА ФОРУМ В ДИМИТРОВГРАД

българо-турски бизнес форум
контакти

Голяма турска бизнес делегация ще пристигне в Димитровград на 23 март. Съставът и ще е 30 човека от различни области, водени от кметовете на Текирдаг и Ипсала. Те ще вземат участие в българо-турски бизнес форум, под наслов: „Развитие и перспективи в региона“, съобщават от общината.

Целта на форума е раздвижване на бизнес климата. Ще се търси обмяна на добри практики, както и възможности повече български фирми да осъществят и развият отношения с турските. Ще участват представители от областта на селското стопанство, хранителната и машиностроителната промишлености, търговия, текстил и др. – палитра от сфери, в които целият регион има традиции, допълни информацията кметът Иво Димов.

Текирдаг е известен с богатата си земя и развито земеделие. Там са едни от най-хубавите лозови масиви на Турция. Произвежда се отлично вино и прочутата текирдашка йени ракъ – турска анасонова ракия. Развито е зърно и зеленчукопроизводство, животновъдство и др. Градът се намира в Източна Тракия, разположен на северния бряг на Мраморно море, на 135 км западно от Истанбул.

Ипсала е известен с обширните си оризища. Продукцията е с много високо качество, съперничеща на най-добрите световни сортове. Център на едноименната околия във вилает Одрин, край Ипсала е изграден модерен контролно-пропускателен пунк към Гърция. В близост до града минава европейски път Е 84, който го свързва с Текирдаг и крайбрежието на Мраморно море. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук