Бизнесмен ходи пеша от Лондон до Истанбул с еко кауза

В кампания срещу изменението на климата и ограничаване  на въглеродния диоксид

Канадският бизнесмен Крейг Кохон решава да извърви пеша разстоянието от Лондон до Истанбул, в кампания за ограничаването на въглеродния диоксид в атмосферата. Той преминава през България от 7 до 23 май, като ще бъде в град Хасково на 19 и 20 май, съобщават от Областна администрация.

През 2022 г. Кохон открива своята кампания Walk it back, след като става първото частно лице, което решава да изчисли собствения си въглероден отпечатък. Той е мотивиран да извърви пеша разстоянието от 4000 км от Лондон до Истанбул, като пристигне в Перлата на Босфора точно за 60-я си рожден ден.

За да достигне целта си и да повиши информираността, Кохон трябва да премине през 82 града. По пътя си се среща и върви заедно с представители на местната власт, бизнеса, екоактивисти, учени и лидери, с които обсъжда възможности и предизвикателства по темата.

В подкрепа на каузата, Областна администрация – Хасково организира среща с Крейг Кохон и неговия екип, която ще се състои на площадката зад Монумента на Св. Богородица с Младенеца – символ на град Хасково, на 20.05.2023 г., събота, от 10 часа. Там той ще се срещне с областния управител на област Хасково Красимир Ангелов.

Всеки гражданин може да походи с Крейг Кохон. Маршрутът му е:

Той е първият човек, успял да изчисли личния си въглероден отпечатък, който е оставил от раждането си до момента – над 8000 тона СО2. На 13 януари Крейг Кохон стартира от Лондон своето 153-дневно пешеходно пътешествие.

Отне ми около година да планирам, т.е. да организирам логистиката, да събера екип, който да работи по политиките и събитията в градовете, да науча повече за технологиите за отстраняване на СО2 и да поканя около 100 ентусиасти да се присъединят да ходят с мен, казва, цитиран от premium.bg, екоактивистът.

Екипът му е от 25 души. Част от тях са с него, други по различни части, които работят за разпространението на идеите на кампанията, планират срещи и събития. Кохон е амбициран да стигне до Истанбул на 5 юни, когато е 60-ият му рожден ден и когато се отбелязва Световният ден на околната среда, като споделя, че това ще бъде начало на следващото пътуване.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук