Бижута, отразени във фотографии, подредиха за Осми март в галерия „Петко Чурчулиев“

контакти

Бижута, отразени във фотографии и фотографии, отразени в бижута. Така, накратко, може да бъде обяснена изложбата „Отражения“ в димитровградската Художествена галерия „Петко Чурчулиев“, където творбите са подредени.

Експозицията, с еко-арт бижута и фотографии, бе представена в навечерието на деня на жената Осми март. Нейни автори са Цеца Георгиева и Виолета Божанова.

Творбите едновременно си взаимодействат и са отражение на двете дами една с друга, изпълнени с женска енергия и светлина, подчерта при откриването уредникът на галерията Емилия Стоева.

Цеца Георгиева е завършила Академията за приложни изкуства в Будапеща. Член на Съюза на българските художници и на Съюза на унгарските художници, водещ артист в областта на Лендарт изкуството. Виолета Божанова е любител-фотограф и професионален учен в областта на растителната генетика и селекция. Участвала е в няколко самостоятелни фотоизложби в рамките на проекта ,“Нощ на учените“ към  Европейската програма за научни изследвания „Хоризонт“.

Двете са запленени от природата и нейните форми, от арт-бижута и фотографии, вдъхновени от изчистеното съвършенство и хармония на природните обекти и материали и жизнената сила, която ги създава и свързва. Те благодариха за сърдечното посрещане, като подчертаха, че изложбата им е концептуална, защото пресътворява отраженията на природните обекти през тях самите.

Добрият вкус и изкуство, което ни показват тези две дами, е от висока класа. За пореден път нашата галерия доказва, че не прави компромис в избора на автори. Много се радвам, че сред тях вече са Цеца Георгиева и Виолета Божанова, заяви директорът на Исторически музей – Димитровград Антоанета Станчева.

Вярвайте в женската сила, тя крепи света, допълни Станчева, след което посетителите се насладиха на еко-арт бижутата и фотографиите. Те ще останат за посещение до 6 април 2023 г.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук