БИВШ НАРКОЗАВИСИМ ВОДИ БЕСЕДИ ПРЕД УЧЕНИЦИ

За зависимостта от първо лице
контакти

Бившият наркозависим Григор Михнев, преминал курс на лечение в комуна, ще води беседи пред ученици по определен график в шест училища в общината. Заедно с него ще бъде Желяз Турлаков, ръководител на терапевтична общност „Ново начало“ и консултант към националния център по наркомания. Двамата ще осъществят беседите на 9 и 10 април, съобщи Донка Тенева, секретар към Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Комисията стартира кампания, под надслов: „За зависимостта от първо лице“. Тя е заложена в общинската програма за закрила на детето, като превенция на рисковото поведение. Вниманието е насочено към грижата за децата и младежите. Целта на беседите е да бъдат обхванати ученици от 9 до 12 клас чрез провеждане на дискусии. Освен това, на 9 април, от 17:30 часа, в зала „Гроссето“ ще се състои среща, предвидена за родители, учители, педагози, експерти.

В крайна сметка, родителите започват да се досещат, че децата им вероятно употребяват наркотици, когато усетят, че  изчезват пари и вещи, например. Те са последните, които разбират, а и трудно виждат и признават проблема. Това прави срещата важна за тях, коментира Ралица Сатамова, психолог в „Детски и младежки център“. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук