Бивш министър и настоящ зам.-председател на НС на среща със социалисти в Димитровград

Бившият социален министър, сегашен председател на Комисията по труда и социалната политика Георги Гьоков, както и настоящият заместник-председател на Народното събрание и заместник-председател на БСП Кристиан Вигенин, са се срещнали с общинската организация на партията в Димитровград. На нея е присъствал още един народен представител от БСП – Деян Дечев.

Срещата беше част от десанта на националното ръководство на партията, които посетиха 7 града от област Хасково, се съобщава на партийния сайт. Региона посети и председателят на БСП Корнелия Нинова.

Депутатите запознаха димитровградските социалисти с предложенията на левицата за нов бюджет със силна социална насоченост, подкрепа за младите, работещите и пенсионерите. Беше коментирана и актуалната политическа обстановка.

„Предложение на БСП е от 1 януари 2023 г. да се уеднакви коефициентът на тежест на една осигурителна година, а от 1 юли – преизчисление на всички пенсии с осигурителен доход към 2021 г. Не сме забравили за това наше дългогодишно предложение и целим да го реализираме”, каза Гьоков за мярката на социалистите, насочена към пенсионерите и част от социалния пакет, който БСП ще предложи между първо и второ четене на закона за удължаване на сегашния бюджет.

Кристиан Вигенин запозна подробно присъстващите с концепцията за промени в Устава на партията, които целят организационно БСП да е в крак с времето. Той каза също, че вече са образувани работни групи за новата програма на левицата и подкани залата да сподели своите виждания и идеи по темата.

Местните социалисти благодариха на бившия министър на труда и социалната политика Георги Гьоков за добрата работа в редовния парламент и подкрепиха силния социален пакет, който левицата иска да реализира. Намерението на депутатите от БСП с внесения законопроект за смесено гласуване е да се даде шанс на повече хора да упражнят правото си на глас също срещна разбиране от членовете на димитровградската партийна организация.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук