БИВШ ЗДРАВЕН МИНИСТЪР ПРЕГОВАРЯ С УПРАВЛЯВАЩИТЕ ЗА МБАЛ

МБАЛ Света Екатерина
контакти

Ние сме в опозиция, но имаме достатъчно добри контакти с управляващите, за да помогнем при решаването на проблемите на МБАЛ „Света Екатерина“. Ангажирах се лично да говоря с шефа на Националната здравноосигурителна каса. По проблема с неразплатените 600 хил. лв. трябва да се търси отговорност и да се търси диалог между общината и фирмата, каза бившият здравен министър от тройната коалиция д-р Евгени Желев.

Днес той пристигна в Димитровград, за да участва в инициирана от Общинския съвет на БСП Кръгла маса по състоянието на болницата. Тя бе закрита за журналисти.

На пресконференция след срещата с управлението на здравното заведение Евгени Желев заяви, че то е добре структурирано, има необходимите специалисти и се прави достатъчен оборот, но им тежат задълженията. Явно са орязани като бюджет от РЗОК, защото през 2009 г. са правили оборот от 3 500 000 лв., а в момента 2 700 000, допълни той.

Според него се оформя проблем с лекарите, които ще потърсят реализация другаде, ако в следващите месеци тези трудности не получат перспектива за решаване. Той обаче е убеден, че Димитровград има нужда от тази болница, независимо колко близо са Хасково и Стара Загора.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук