„АБ – днес и утре“: Библиотекари от цялата страна на семинар в Димитровград

контакти

Библиотечни специалисти от цялата страна пристигнаха в Димитровград, за да участват в есенен семинар „АБ – днес и утре“, чийто домакин е Градска библиотека „Пеньо Пенев“, която тази година отбелязва 70 години от своето създаване, бе избрана и за библиотека на 2022 г.

Семинарът е традиционен, като настоящото издание е ХХIХ-о. Той е тридневен, започна от днес и продължава до 29 октомври. Участниците дискутират важни теми, свързани с професионалната дейност и специализирания софтуер на българските библиотеки.

Уводни думи в началото на форума споделиха кметът на Димитровград Иво Димов и директорът на библиотеката Валентина Терзиева. При откриването бе споделено, че през последните години димитровградската библиотека постоянно обновява фонда си, реализира проекти за дигитализацията на оригинални документи от своя и от архива на Историческия музей, подготвя обучения на деца с 3D технологии и други, които я отличават при въвеждането на добри практики.

Именно такива добри практики, за привличане на повече потребители в книжовните институции, се представят на тридневния форум, който се провежда в зала „Снежана Янева“. В рамките на програмата са предвидени посещения на културни институции и археологически забележителности в община Димитровград.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук