Библиотеката набира архивни картички и снимки на Димитровград, за дигитализация

Градска библиотека „Пеньо Пенев“ стартира кампания по набиране на архивни картички или стари снимки на Димитровград, които да бъдат дигитализирани. Повод е предстоящият празник на Димитровград.

Най-голямата книжовна и просветна институция в общината приканва всеки, който разполага с архивни снимки и картички на знакови места и забележителности от града, да ги предостави на библиотеката, където ще бъдат сканирани, обработени и пригодени за дигитална среда.

След приключване на процеса по цифровизацията им, притежателите на предоставените материали ще могат да си ги получат обратно, а тези, които останат дарение за библиотеката, ще бъдат заведени във фонда й.

Дигитализацията ще даде възможност архивни материали от Димитровград да се разглеждат и в бъдеще, без опасност да бъдат безвъзвратно изгубени за поколенията.

Кампанията се организира по повод на предстоящата 74-а годишнина от създаването на Димитровград, която предстои да бъде отбелязана на 2 септември 2021 г.

Картичките и снимките може да се изпращат по пощата или да се донесат на място в библиотеката на адрес: Димитровград, ул. „Св. Климент Охридски“ №7,  всеки делничен ден от 8:30 до 18:00 часа.

На снимката, от Исторически музей – Димитровград: Седмичният пазар, открит на 30 май 1948 г., от който води началото си сегашният Неделен пазарПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук