БИБЛИОТЕКАРИ ПОСЕЩАВАТ ДЕЦАТА В ГРАДИНИТЕ

контакти

С книжки за най-малките под ръка библиотекари обикалят по детски градини и ясли. До този момент са били в три заведения, ще отидат и в други. Там четат на децата приказки. За целта ползват луксозните четива, предоставени наскоро безвъзмездно по проект „Вълшебната стая“ на Българската библиотечна информационна асоциация. В инициативата подкрепена от „Райфайзен банк“ бяха предоставени общо 138 четива. Жестът е свързан с Национална библиотечна седмица, която се провежда от 13 до 17 май.

На децата, които им е четено вкъщи, си личи. Хващат книгата и се опитват да разказват по илюстрациите. Тези, на които родителите не четат приказки, мислят, че книгата е нещо за ядене, когато я видят. Хубаво е да ги научим на отношение към книгата още от малки. Повечето, които питам, казват, че вкъщи не им четат приказки. Родителите си мислят, че тази отговорност се пада само на госпожите, коментира Светла Билярска, завеждащ детския отдел в библиотеката. Според нея, едно дете на 5-годишна възраст може спокойно да се научи да чете, ако се занимаваш с него преди това. Допълни, че в отдела има записани деца, на които предстои да бъдат в първи клас. Тя напомни, че ръководителите на детски градини могат да ги поканят да четат приказки за техните деца. От друга страна, могат да организират и посещение на място в библиотеката. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук