БЕЗ КОМПРОМИС: КМЕТСКА БРАДВА ЗА „ТЕРНА“ ЗАРАДИ ИЗКАЛЯНИ УЛИЦИ

Актове отнесоха днес от Общинска полиция в Димитровград няколко шофьора на камиони, извозващи земни маси, натрупани от работата на изпълнителя „Терна“ по жп линията. Те ги карат от големия куп в района на пасарелката към сметището в село Добрич. Извозването доведе до разкалване на маршрута от ул. „Емилиян Станев“ към бул. „Трети март“ и ул. „Хасковска“. Малко след като бяха написани актовете, група работници от фирмата изпълнител, бяха мобилизирани да чистят.

kal-akt-Terna-4Написах възражение срещу акта. Камионът ми е празен, прибирахме се с колегите към базата, сподели един от шофьорите. Актът не се пише за товар, а за мръсна ходова част, подчертаха на място.

Както вече нееднократно заявявах, казвам го и сега. Ще бъда безкомпромисен с „Терна“, при несправяне или некачествено изпълнение на работата, категоричен е кметът на Димитровград Иво Димов.

Земните маси трябва да бъдат откарани. Нашето възражение е, че това се прави във влажно време. Валя дъжд, очакват се още валежи. Предстои съставянето на акт на „Терна“, коментира главният еколог на Община Димитровград Пламен Митков.

Той каза още, че първоначално изпълнителят имал намерение да използва земните маси за запълване на изкопани участъци. Впоследствие, обаче, те са станали излишни. В тях няма хумусен слой, ако има – е малко. Те се карат на сметището и ще послужат за последващо залесяване.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук