Без желание Радев връчи втория мандат, определи го като дискредитиран

Срещата премина без ръкостискания, което е симптоматично

контакти

Горещо бе в късния следобед в Президенството, тъй като държавният глава Румен Радев даде да се разбере, че няма никакво желание да връчва втория проучвателен мандат за съставяне на редовно правителство на втората по численост парламентарна група – „Продължаваме промяната – „Демократична България“. В началото на изявлението си той акцентира, че не става дума за личността на кандидата за премиер акад. Николай Денков, като заяви, че изпитва лично уважение към него и го познава в качеството му на служебен министър в няколко правителства. Срещата премина без ръкостискания, което бе симптоматично.

Изразявайки разбирането си за деликатността на ситуацията, Радев заяви:

Като президент и върховен главнокомандващ, съм пряко ангажиран с националната сигурност и призван да браня българската държава. Тук искам да заявя, че точно заради това не е целесъобразно от моя страна да ви връча мандат след изтеклите записи и да поверя съдбините на България в ръцете на лидерите на вашата партия. След изтеклите записи и последвалите публични самопризнания, заради торпилирането на българския суверенитет, наклеветяването и планираната чистка в службите и държавната администрация, заявката за вмешателство в изборите чрез оглавяването на МВР и дискредититане на лидери на европейски институции и името на България. Но аз съм призван да браня и Конституцията и по силата на тази Конституция искам това да е много ясно – аз съм длъжен да връча този проучвателен мандат

България има нужда от стабилно правителство, което да решава проблемите на хората и което да придвижи решително напред европейския път на България. България има нужда и от стабилен парламент, заяви Денков, след получаването на папката с втория мандат, определен от президента като дискредитиран… Знам, че задачата е трудна, деликатна е, но не невъзможна, допълни кандидатът за министър-председател на ПП-ДБ.

Какво бе казано още, може да проследите във видеото:Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук