БЕЗПЛАТНИ ОБУЧЕНИЯ ПО ПЛУВАНЕ НА БАСЕЙНА

контакти

Безплатни занимания по плуване ще бъдат организирани на басейн „Химик“ през всяка седмица от плувното лято, включително събота и неделя. Те ще се провеждат от 10 до 13 часа от професионалисти, които ще учат на стиловете „брус“ и „кроу“. Почивен ден ще бъде само понеделник, уточни ръководителят на плувните дейности Емил Яворов. Сформирани са две групи – за начинаещи и напреднали. До този момент са се записали 20 деца. Очакват се още желаещи да запълнят групите.

Преди наричаха басейна „скандинавски“, образно се изрази Емил Яворов. Сега ще бъде различно. Заради изградената пречиствателна инсталация температурата на водата ще се поддържа от 22 до 24 градуса.

Басейнът бе открит на Джулай морнинг от кмета Иво Димов. Съоръжението е пуснато през 1952 г. Оттогава за първи път му се прави ремонт, каза той. Допълни, че предстоят още довършителни работи. Една от идеите е да се монтира система, която да включва помпата, ако нивото падне. Празникът започна със запознаване на опасностите, мерките и правилните места за плуване. Продължи с демонстрация по оказване на първа помощ. За доброто настроение се погрижиха от хип-хоп формация „Стрийт дъст“.

През новия сезон входът за басейна ще бъде безплатен за деца до 7 години. За тези от 7 до 18 години таксата е лев на ден, а възрастните ще трябва да заплащат по 3 лв. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук