Безплатно обучение в Училищна Телерик Академия осигуряват в Хасково

До 11 октомври 2020 г. продължава записването за Училищна Телерик Академия – най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас. В Хасково възможност да се потопят в света на дигиталните науки и да получат знания имат 100 ученици.

За първи път Община Хасково подпомага финансово обучението по дигитални технологии, защото изпълнява ангажимента си да инвестира в модерното образование, информират оттам. Обучението в Училищна Телерик Академия ще започне в началото на ноември в ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ и ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“.

Подробности за кандидатстването и учебната програма, вижте тук.

От децата-кандидати не се изискват предварителни познания по програмиране. Учениците могат да кандидатстват през сайта и да се явят на входен изпит онлайн до 11 октомври. Интерактивните обучения на Училищна Телерик Академия развиват логическото мислене и креативността на учениците, а придобитите познанията са полезни за всички сфери на развитие, включително и в един от най-перспективните сектори у нас – ИТ. След успешно завършване учениците получават сертификат от Училищна Телерик Академия, а през следващата учебна година могат да продължат обучението си в по-високо ниво или друга нейна програма.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук