Безплатни автобусни линии в Димитровград на Голяма Задушница

контакти

Автобусите по линиите до Новия и Стария гробищни паркове в Димитровград ще могат да бъдат използвани безплатно тази събота от гражданите, които ще почетат паметта на починалите си близки.

На 18 февруари 2023 г. (събота) е Голяма Задушница (Месопустна), падаща се ден преди Неделя Месопустна (Месни заговезни). Това е една от трите най-големи задушници според православния календар.

За деня, в който отдаваме почит към покойните, Църквата е определила съботата, затова и Задушница винаги се пада в шестия ден. Във всеки православен храм на Голяма задушница се прави Обща панихида за починалите, молим се за душата на мъртвите и палим свещ. На Задушница се посещават гробовете на починали близки. Името „задушница“ произлиза именно от значението на този ден – молим се „за душата“ на починалите.

Директорът на димитровградското Общинското предприятие „Траурен обреден дом“ Славея Михайлова споделя, че са се погрижили за удобното и спокойното отдаване на почит от близките на починалите в съботния ден. Ще бъде осигурена и допълнителна общинска охрана на гробищните паркове. Община Димитровград призовава гражданите да спазват реда и да пазят чистота, като изхвърлят отпадъците в поставените за целта контейнери за смет.

Автобусите ще се движат по утвърденото разписание, което може да видите на снимката отдолу:Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук