Безплатни автобуси за Черешова задушница осигурява Община Димитровград

Черешова задушница се пада тази година на 6 юни, когато се отдава почит към мъртвите близки. Във връзка с това, в съботния ден Община Димитровград ще осигури безплатни автобуси по съществуващия график за Новия и Стария гробищен парк.

В автобусите трябва да се спазват противоепидемичните мерки от пътниците, които задължително трябва да бъдат с маски. За тези, които нямат, Общинско предприятие „Траурен обреден дом“ е предвидело такива и ще предоставя безплатно на пътуващите.

Гробищните паркове са обезпаразитени и подготвени за посещения в събота, информира директорът на Общинското преприятие Славея Михайлова.

Черешова задушница е съботният ден пред Петдесетница, втората Задушница за годината. Тя се нарича така, защото тогава зреят първите череши се и се раздават за помен на покойниците, освен традиционните жито, хляб, вино.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук