БЕЗДОМНИЦИТЕ ПОД НАБЛЮДЕНИЕ В МРАЗОВИТИТЕ ДНИ

Бездомниците в Димитровград са под наблюдението на институциите. Знае се, че 7-8 са такива в града, които са на топло в мразовитите дни, увериха от Общината. Осигурена им и храна, по проекта за топъл обяд.

Задължение на кметовете по населени места е да наблюдават хора без дом или самотноживеещи възрастни хора. Ако има проблем, те ни съобщават. Информират и Агенция „Социално подпомагане“. До този момент сигнали не са постъпвали, каза Галина Пенева, главен експерт в отдел „Хуманитарни дейности“.

Има практика бездомни да бъдат настанявани в центрове в страната, до 3 месеца в годината. За целта те трябва да подадат документи в Агенция „Социално подпомагане“. Засега, през тази година такива не са подавани при нас, коментира директорът на Агенцията в Димитровград Жанета Желева.

Един от проблемите пред бездомните е, че за изготвянето на документи за настаняване, трябва да имат лична карта. Ако нямат такава, Агенция „Социално подпомагане“ предоставя еднократна финансова помощ за издаване. Впоследствие, ако лицето я загуби, повреди или му бъде открадната – повторното издаване си е за негова сметка, както вече сме писали.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук