Бежанци от центъра в Харманли са управлявали автобуса убил двамата полицаи

Возилото е на хасковска фирма, бракувано е и не би трябвало да е в движение

контакти

Сирийски бежанци с хуманитарен статут, които са били настанени в центъра в Харманли, са участвали в превоза на нелегалните мигранти с автобуса, убил двамата полицаи в Бургас. Единият от тях е задържан, другият се издирва, стана ясно след брифинг на властите. Непълнолетен е бил управлявалият превозното средство с 47 мигранти, по време на инцидента. По-късно бе задържан и вторият каналджия, който е бил открит в Първомай.

Загиналите полицаи са от Първо районно управление в града. Единият е бил командир на управление, на 43 години, с 18 години стаж в системата на МВР. Вторият загинал е на 31 години, със седем години стаж.

Автобусът е на хасковска фирма, закупен от кърджалийска фирма, бил е бракуван и не би трябвало да бъде в движение. В него са се возели 47 души, включително жени и деца.

Служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев поиска оставката на заместник-директора на „Гранична полиция“ старши комисар Деян Моллов. Според него той носи отговорност за случилото се, тъй като е бил пряко натоварен с действията срещу мигранстския натиск. Не е била задача на полицаите в Бургас да спират автобуса. Това е трябвало да направят още преди това служителите на „Гранична полиция“, казва Демерджиев.

Бежанците са влезли в страната от горист район край Малко Търново, който е труден за контролиране. Предстои там да бъде инсталирана допълнителна техника и да бъде подрязана растителността.

Утре в Бургас ще е ден на траур в памет на загиналите полицаи, заяви кметът на Бургас Димитър Николов, който посети мястото на трагичната катастрофа.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук