„Бежанци“ от Афганистан и Пакистан откриха в товарен автомобил край Любимец

контакти

35 чужденци са открити в товарното помещение на Мерцедес, без документи за самоличност, на видима възраст от 17 до 30 години. Служители от участъка в Любимец спират колата за проверка вечерта на 4 юли, съобщават от МВР – Хасково. По твърдения на „бежанците“ – мигранти, 33 са от Афганистан и двама от Пакистан.

За противозаконно подпомагане да преминат през страната, чрез осигуряване на транспорт, задържан е 42-годишният шофьор, който е привлечен като обвиняем от Районна прокуратура – Свиленград.

По случая е образувано досъдебно производство. Обвиняемият е задържан а срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Процесуално-следствените действия продължават.

По-късно бе съобщено, че Районна прокуратура – Свиленград привлече като обвиняеми и задържа шофьор и негов помагач за подпомагане на граждани на Афганистан да преминат незаконно през страната. В района на Свиленград полицейски патрул е задържал микробус, с 21 чужди граждани, които обяснили, че са от Афганистан.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук