БЕЖАНЦИТЕ ДА НЕ СЕ РАЗСЕЛВАТ ДАЛЕЧ ОТ ДОМА, ПРЕДЛАГА ПОСЛАНИКЪТ НИ В ТУРЦИЯ

контакти

Бежанците трябва да бъдат задържани максимално близо до размирните райони. Те не трябва да се разселват, както в момента става в Европа, за да могат да се върнат по родните си места, след прекратяване на конфликтите. Европа трябва да подпомогне финансово близките до размириците държави. Това заяви посланикът на България в Турция Надежда Нейнски пред БТВ.

Според нея, не е по силата на една държава да се справи с бежанския поток. Трябва да се вземат и сериозни мерки срещу трафикантите на хора, правещи бизнес от съдбите на хората.

Опасност от бежански поток за България има, макар че непосредствена такава няма. Тези групи от хора се движат за часове. Никой не може да даде гаранция, че утре няма да се появят на границата ни. Трябва да знаем какво да направим, каза още Нейнски.

Драматично увеличаване броя на мигрантите, които от Гърция ще се опитат да преминат през Македония и Сърбия на път за Западна Европа, се очаква през следващите дни. Хиляди, вече, го направиха. Анализатори смятат, че те избират този маршрут, тъй като България затяга контрола, като страна кандидат-член за Шенген. От друга страна, бежанците в България пребивават в лагери от затворен тип няколко месеца, докато през Македония преминават за няколко часа.

Същевременно, от пресцентъра на МВР съобщават, че по българо-македонската граница няма напрежение, не са постъпвали и сигнали за имигранти, насочили се към нашата страна. От края на миналата седмица хеликоптери на Гранична полиция облитат българо-македонската част и част от българо-гръцката граница.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук