БЕДСТВИЕ: БЛОКИРАНИ ПЪТИЩА, СЕЛАТА БЕЗ ТОК И ВОДА

Ситуацията към 12:00 часа е много тежка. Затворен е пътят за Симеоновград, поради преливащата река Мартинка. Затворен пътят Димитровград – Хасково, има аварирали тирове. Пътят Пловдив – Хасково на места също е блокиран, има нападали дървета, съобщи кметът на Димитровград Иво Димов.

Критично е положението в малките населени места. С изключение на 4-5 села, останалите са без ток, съответно и помпите са без захранване, което оставя хората без вода. Има страшно много аварии на ниското и високото напрежение. За момента ток има частично в Крепост, Радиево, Брод, Злато поле, Райново, Черногорово. Лошото е, че авариите са тежки, на трудно достъпни места. Много е трудно да се каже кога ще бъдат отстранени. Съветът ми към хората е, ако нямат спешни задачи, да не предприемат необмислени пътувания, каза още градоначалникът.

Почистването в града върви добре. На определени места има не напълно почистени участъци, заради усложнената обстановка. Чистят се също тротоарите, за да се правят пътеки за гражданите. По-сериозно е по селата. Според прогнозата, снегът ще продължи да вали през целия ден, както и през нощта.

Междувременно, се уточнява, че към момента няма опасност за нивото на Марица край Димитровград, както и за нивата да язовирите.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук