БЕГАЧИ ЗА МИР И ХАРМОНИЯ МИНАВАТ С ФАКЕЛ ПРЕЗ ДИМИТРОВГРАД

Пробегът за мир, известен още като Световен пробег на хармонията, ще премине през Димитровград на 17 септември. Това е международна щафета, символизираща всеобщия стремеж на човечеството към по-мирен свят. Пробегът за мир е основан през 1987 г. от Шри Чинмой (1931-2007). Мирът не означава отсъствие на война. Мирът означава присъствие на любов, хармония, удовлетворение и единство. Мирът разкрива пълното великолепие на човешкия живот, казва той. Шри Чинмой е спортист, философ, художник, музикант и поет, посветил живота си на идеала за световна дружба и единство. Той вярва, че спортът е мощно средство за изграждане на по-хармоничен и единен свят.

probeg mir 2014Пробегът за мир се организира от международна доброволческа мрежа – хора вдъхновени от визията на Шри Чинмой. В България факелът на мира, обикалящ цялото земно кълбо, ще бъде в периода 12-17 септември 2014г. В продължение на пет дни участниците ще прекосят територията на страната. Хора от хиляди населени места по маршрута на щафетата се присъединяват към участниците в Пробега, изминавайки с факела няколко крачки или няколко километра. Всеки може да участва, влагайки своите мечти и надежди в обща вълна на приятелство и добронамереност.

Програмата в Димитровград по посрещането на участниците в пробега започва в 12:30 часа на южния вход на града. Половин час по-късно следва приветствие към бегачите пред бившото кино „Медея“ и продължаване по маршрута към Хасково.

rk4_ban

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук